Anggur Ajaib Menyelesaikan Pelbagai Penyakit

Tuesday, July 26, 2016


Orang bisness ni memang selalu update status. Sehari berkali kali update 
Beli apa update, makan apa update, p mana pun update.Sebab apa tau? Tu la soft skill dalam bisness!

Orang yang tak faham, mesti akan kata puak2 ni riak..Nak menunjuk2.. Acah-acah macam depa ja yang ada..

Sebenaq, benda2 ni perlu!
Salah satu dari strategi bisness.

Lagi satu, semua status orang bisness ni semua happy. Hipokrit kan!

Sebenaqnya, aura positif tu sangat perlu untuk kembangkan bisness!
Bila asyik merungut, fikir masalah ja, kita tak kan move on.
Nak maju dalam bisness, set minda!
Masalah semua, flush dalam lubang j....
Pikiaq benda yang happy ja 😉

nak bisnes di FB, wall mesti aktif kalau sunyi sepi orang nak membeli pun takut sebab lani banyak sangat penipuan on9..aktif update bkn bermakna kerja rumah tak berjalan anak²terabai..tapi pandai2 lah gunakan masa tu.ni bila tengok aktif fb mcm² kata..aktif pun takpe janji duitt masukk ye dakkk..



Tuesday, July 5, 2016



Ramai yang ingat ayam je yang disuntik sekarang.Hakikatnya, telur ayam pon kena suntik.

Kalau nak ikutkan ,telur ayam bertahan 2 minggu je. Sebab tu kalau beli ayam kampung, kena habiskan dalam masa 2 minggu.

Suntikan,pestisid itu ini pada makanan yang jadi punca hormon xenostrogen membiak bercambah dalam pada. Itulah punca terjadinya kanser, cyst , fibroid. Hormon xenostrogen ni mengganggu fungsi estrogen dalam badan.

Ada yang pelik, awat cyst , fibroid atau kanser dah dibuang..100% mengecut..tetiba 7 8 bulan lepas tu ada balik..

Sebab berpunca dari pemakanan kita

Bukan hanya supplement yang ada Omega 6 je yang penting untuk kecutkan ketumbuhan ,dan menstabilkan hormon

Vitamin A jugak boleh bantu membunuh hormon xenoestrogen yang berpunca dari pemakanan, persekitaran kita tu :)

Di Shaklee 
Omega 6 = Gla Complex 
Vitamin A = Carotomax.

Pokok pangkalnya, jagalah pemakanan. Semua penyakit datang dari perut kita sendiri. Mencegah lagi baik dari merawat.



Monday, July 4, 2016



Tarbiah Sentap:
Antara tanda Allah nak makbulkan doa kita adalah, Allah beri taufiq (kekuatan) pada kita untuk kita doa perkara yang sama (perkara yang Allah nak kabulkan) berulang kali, dan banyak kali.

Doa tu adalah doa yang kita faham (sebaiknya b.melayu kalau tak faham arab) bukan sekadar main hafal tapi tak faham apa2.

Sebab doa ni bukan semua orang rajin buat, dan nak buat. Apatah pula doa yang sama di ulang2 dan banyak kali. 

Dan satu lagi, BE SPECIFIC dalam berdoa. Bukan semata-mata doa umum, tapi bersifat spesifik atau khusus. Moga kita banyakkan doa dalam Ramadhan ni dan moga Allah kabulkan.

sumber: Nurul Aziyana


Friday, July 1, 2016


[ Mengapa membaca Al Qur'an itu sangat penting ? ]

Menurut kajian yang dilakukan oleh Dr. Al Qadhi di Klinik Besar Florida, Amerika Syarikat telah membuktikan hanya dengan mendengar ayat suci Al Qur'an baik yang mengerti bahasa Arab atau tidak, dapat memberikan perubahan fisiologi yang sangat besar termasuklah menghindari diri dari pelbagai jenis penyakit.

Perkara ini juga dikuatkan lagi dengan penemuan Dr Muhammad Salim dari Universiti Boston.

Jadi mengapa di dalam Islam ketika mengaji disarankan untuk bersuara yang mana sekurang-kurangnya didengari oleh telinga kita sendiri?

Berikut penjelasannya :

✅Setiap sel di dalam tubuh kita bergetar di dalam sebuah sistem yang saksama, 
dan perubahan sekecil apapun dalam getaran ini akan menimbulkan potensi penyakit di pelbagai bahagian tubuh.

Maka sel2 yang rosak ini harus digetarkan kembali untuk mengembalikan keseimbangannya hanya dengan suara.

Maka muncullah terapi suara yang ditemukan oleh Dr Alfred Tomatis dari Prancis.

Sementara itu Dr. Al Qadhi juga menemukan bahwa membaca Al Qur'an dengan bersuara memberikan pengaruh yg luar biasa terhadap sel2 otak untuk mengembalikan keseimbangannya.

✅Seterusnya kajian ini membuktikan sel cancer dapat dihancurkan dengan menggunakan frekuensi suara saja. Ini terbukti dengan hanya membaca Al Qur'an akan memberikan impak yang hebat dlam proses penyembuhan penyakit cancer

✅Virus dan kuman berhenti bergetar saat dibacakan ayat suci Al Qur'an dan disaat yang sama , sel2 sehat menjadi aktif dengan mengembalikan keseimbangan yang terganggu tadi. 
(QS Al Isra' : 82.)

Dan yang lebih menguatkan supaya diri sendiri yang membaca bagi penyembuhan diri adalah kerana :

SUARA YANG PALING MEMILIKI PENGARUH KUAT TERHADAP SEL2 TUBUH 
ADALAH SUARA SI PEMILIK TUBUH ITU SENDIRI !
QS 7 : 55, QS 17: 10

Mengapa solat berjamaah lebih di anjurkan ?
Ini kerana ada doa yg dilantunkan dengan keras sehingga terdengar oleh telinga dan ini akan memgembalikan sistem yang rosak.

Mengapa Islam tidak menganjurkan mendengar lagu hingar bingar ? Ini kerana telah dibuktikan bahwa getaran suara boleh MENJADIKAN TUBUH TIDAK SEIMBANG

Maka kesimpulannya :

1. Kurangkan mendengar muzik hingar bingar, dan gantikan dgn murotal yang terbukti memberikan efek penyembuhan

2. Maka bacalah Al Qur'an , kerana efek suara kita sendirilah yang paling hebat dalam penyembuhan.

Selamat mencuba dan semoga bermanfaat: