3 Perkataan Yang Pelanggan Suka Dengar


1. PERCUMA




Gunakan perkataan ini apabila anda nak menjual produk anda.Kalau anda memang ada free gift, itu bagus. Tapi, kalau tidak ada pun,tak mengapa, anda boleh berikan Warranti percuma.



Contoh, cuba lihat, iklan kereta, mereka beri Warranty kereta secara Percuma,untuk 100,000 km pertama.



Kalau tak mention pun, orang beli juga kereta tu kan? Tapi, kalau mention PERCUMA, orang lebih yakin nak beli.



Boleh juga buat, Beli 3 Percuma 1





2. DISKAUN




Sekali sekala, berikan diskaun kepada produk anda.Katakan produk anda, harganya RM50.



Berikan diskaun, sebanyak RM5.Tapi, ayat iklan anda, gunakan, DISKAUN 10% ^_^





3. TERHAD




Gabungkan perkataan TERHAD dengan salah satu perkataan sebelum ni.



Contoh, DISKAUN ini TERHAD sehingga 10 haribulan.





Ok lah, selamat mencuba.



Saya doakan, bisnes anda sukses selalu.





Pelanggan tak suka perkataaan apa?

->> Pelanggan tak suka perkataaan "Beli"



Berniaga di facebook, Perlukan seni.Pelanggan tidak suka dengan perkataan"Beli" .



Cuba ganti perkataan "Beli"kepada sesuatu yang bermanfaat seperti:



1. Nak cuba x?2. Nak rasa x?3. Nak Cantik x?4. Nak kurus x?5. berminat nk cuba?



Contoh 1:"Quran ni harga RM250 je. sesuai sangat untuk anak kecik yangtak pandai mengaji..sis boleh cuba sendiri dan tgk sendiri perubahan anak sisdalam masa sebulan penggunaan..sis berminat nak cuba?





Contoh 2:"Antara kelebihan ubat kurus ni..kita xperlu berlapar untuk kurus..maksudnya sis makan nasi banyak mana pun tapi still boleh kurus...sis nak kurus x? Nak cuba 1? 1 buleh tahan hingga 2 bulan penggunaan.. "



Raja Kamil



Comments

Popular Posts