Apa Kaitan GLA Shaklee dan Poligami ?

Setelah saya membuat cerita tentang Poligami, ramai juga yang memberi maklum balas positif, dan ada juga yang tak berapa setuju termasuk awek aku yang cun kerana ambil GLA Complex Shaklee. Hoo, bulan 7 ni, amat penting sekali kepada para wanita di luar sana, yang tentunya nak pastikan  mereka dapat menyusun jadual waktu berpuasa. Yang dah berkahwin, tentulah nak kena semak jadual waktu bertugas khas, hoo, dan tak kurang juga , para suami yang berpoligami kena ambil berat jadual "waktu belajar" para isteri mereka. Jadi bulan 7 yang nak hampir dengan Ramadan Al Mubarak (bukan murtabak), marilah kita lihat kepentingan GLA. ( Sila baca betul-betul jangan sampai jadi GiLA sudah !!!)
gla, complex, shaklee, salleh yaacob, abang jem, UAI, poligami, kahwin lebih,isteri banyak,
GLA Complex Beli 6 Percuma 1

Minyak Sayuran Terbaik

Hooo, sebelum ni kita dah dengar tentang minyak Ikan Omega Guard dan soy lecithin, jadi kali ini, satu lagi produk terbaik dari Shaklee ialah Minyak Sayuran, GLA , singkatan kepada Gamma Linolenic Acid .Hooo,bunyi macam pelik, je apa. GLA Shaklee ni pulak adalah gabungan GLA, Asid Linolenik, minyak bunga matahari dan vitamin E. Hooo, power sebenarnya ni, bila kita dengar Vitamin E, hoo, ok ni vitamin kesuburan dan kecantikan. Jadi manfaat vitamin E  yang banyak pun dah ada dalam GLA complex. Apa lagi, hoo Gamma ni bunyi macam kumpulan rock kapak Gamma, hahaha, memang kalau dalam mood jiwang dan bercinta, dengar lagu rock kapak kumpulan Gamma yang bertajuk "Kembang Terhalang ", tentu hormon cintan cintun terlebih aktif, sebab tu keluar jerawat. 

Minyak Bunga Matahari

Hahaha, bila terdengar pasal Bunga Matahari, aku teringat pulak lagu Maya (bukan maya karin ye) lirik dia ada dia cakap, "bunga-bunga matahari", hooo, best -best. Jadi manfaat bunga matahari ini memang sama macam GLA dan vitamin E. Minyak yang bagus ini sememangnya anti oksida, supaya anda kelihatan cun macam Maya Karin atau penyanyi Maya tu sendiri .

Khasiat dan Kelebihan GLA Complex Shaklee

Sama jugak seperti vitamin E dan minyak bunga matahari, GLA mempunya banyak manfaat terutamanya untuk para wanita dan janda diluar sana. Tentu sekali mahukan kesihatan yang top untuk melayan suami tercinta. Mak mertua saya pun ambil, badan sihat, tak selalu penat, cergas.

  1. Membantu mengawal masalah kitaran Haid
  2. Kesuburan
  3. Kecantikan kulit
  4. Mengatasi gejala PMS
  5. Membantu menangani menopause
  6. Menguatkan imuniti badan
  7. Memperlahankan proses penuaan
  8. Mengurangkan blood clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  9. Mengawal kencing manis
  10. Mengawal kolestrol

Suami Berpoligami  Mesti belikan GLA untuk Isteri-Isteri

Hehehe, bila bab pengaturan jadual waktu tugas-tugas khas, tentunya para suami kena ambil berat. Jadi untuk mengatasi masalah para isteri yang tidak teratur kitaran haid, Suami yang gagah amat-amat sangat digalakkan beli 1 set GLA, 6 botol percuma 1, kerana kalau katalah ada 4 isteri macam SY, boleh GLA untuk seorang satu, dan lagi tiga tu boleh bagi kat adik beradik lain. Ataupun simpan untuk stok akan datang. Ternyata, GLA memang diperlukan untuk poligami ini. Itulah serba sedikit kaitan GLA dan poligami. Tak banyak pun. Apapun selain itu, Suami pun kena ambil juga Vitamin E dan Zinc, kalau susah sangat, boleh telan terus Vivix !!!!

Comments

Popular Posts