Anggur Ajaib Menyelesaikan Pelbagai Penyakit

Thursday, June 28, 2012

Salam sejahtera. Dah lama tak update blog. Ok kali ni, saya nak share skt cerita tentang teknik senjata ar rahnu. Ok teknik ni saya akan kaji kes saya sendiri di Amsyiq Gold untuk sistem GKAS (refer website amsyiq).

Kalau sebelum ni saya ada cerita kelebihan amsyiq gold, jadi saya nak huraikan skt, tentang GKAS,   ataupun nama lain ar-rahnu, takpun cagaran emas. Apa tu teknik senjata ?

Teknik senjata ni, adalah ilham dari Ustaz Othman Hamzah sendiri. Contoh saya ada 5 keping 1g goldbar, saya akan pajakan 4 keping, dan 1 keping saya akan simpan.

Di sini, 1 keping ni akan jadi penyelamat kepada 4 keping di dalam cagaran, jika kita tidak berjaya menebus balik kesemua emas tadi. Kenapa begitu ? Di amsyiq, tempoh yang dibenarkan cuma setahun. Jadi, bila kita simpan senjata ni, kita boleh cagar dan tebus balik kesemua emas yang masih berada di dalam ar rahnu. Ok ada faham ? boleh nampak ?

Nanti kita sambung lagi .


Tuesday, June 12, 2012


Buat masa sekarang, saya dah ROI lebih 200%, dengan pulangan bulanan dan trading gold. Ok anda pula boleh cuba kalau berani. Banyak masa lagi, sebelum saham meningkat. Selamat YOO!!!

Monday, June 11, 2012

Salam sejahtera, dah lama saya tak update, sekarang ni, kalau ikut dari tarikh 4 April 2011, saya dah setahun lebih menyertai VGMC. Ramai kata tak perlu sertai dan sebagainya. Ini semua pendapat masing masing. Setahun dalam VGMC , banyak benda yang saya perhati. Oklah saya akan berpendapat secara diri saya sendiri. Sememangnya, ada untung dan tak untung. 

Secara Untung:
1. Bonus bulanan sehingga 10- 14% peratus. Bonus ni ikut harga emas semasa. Setiap 10000 shares, kita akan dapat 1oz emas.
2. Kalau rajin, boleh dapat bonus berkumpulan. Saya tak cari pun downline bawah saya.
3. Sesuai untuk uji skill trading. Ada juga untung.
4. Memang boleh untung besar, kalau pandai, cari orang .
5. Setakat ni boleh percaya lagi, duit selamat keluar.
6. Ramai artis dah join.

Tapi, dalam banyak banyak untung, ada benda yang saya tak berapa nak untung.
1. Syarikat luar, bila bila boleh tutup,
2. Ianya hanya pelaburan, semuanya ada risiko.
3. Modal makin lama makin mahal, dulu minimum 1000shares, lepastu kena tambah 2000shares, lepasni 5000shares. Maknanya duit untung kena tambah shares, tak leh nak untung.
4. Kalau harga tinggi ok, sekarang ni bila harga rendah, modal trading akan habis, dan buatkan anda rugi. So takleh nak trading, nak tak nak kena subscribe shares lagi.
5. Setakat ni, pembayaran bonus akan dibayar sehingga 2015. Itupun mungkinn janji .
6. Penjualan kredit antara rakan rakan, memang ada penipuan.


Tapi saya dengar, kalau buat betul betul, cari ramai orang, ramai dah kaya. Hahha. Tapi jangan lupa, lindungi kekayaan anda dengan EMAS FIZIKAL !!!!!

Thursday, June 7, 2012


Salam sejahtera, lama tak jumpa. Buat anda yang suka beli emas, saya rasa tertarik dengan Harga Terkini Emas di Amsyiq Gold. Mereka sekarang menukarkan sistem harga emas mereka dengan mengemaskini harga setiap 20 minit, Alhamdulillah, sesuai untuk mereka yang suka jual beli emas. Hari ini, sudah 4 bulan saya menceburi bidang emas fizikal, selepas membuat pelaburan VGMC secara online. Alhamdulillah, saya rasa banyak kelebihan yang anda akan perolehi di sini.

1. Harga antara yang paling murah. Ini diakui oleh kawan saya yang sudah lama buat pelaburan emas.

2. Spread cuma 5% untuk semua barang keluaran AG. Kalau dealer dapat 4%.

3. Ada sistem ar-rahnu sendiri, GKAS, GKA, JRA (boleh rujuk di website AG).

4. Sesuai untuk mereka yang tiada duit, boleh cagar emas di sini.

5. Cagaran boleh sampai setahun.

6. Sesuai untuk mereka yang nak modal perniagaan.

7. Kalau produk habis, boleh guna sistem beli cagar pada masa yang sama. Selepas ada stock, boleh tebus balik.

8. Insyaallah, guna teknik senjata arrahnu, emas kita takkan hilang, harta kita takkan habis, cuma boleh pegang atau tak boleh pegang sahaja.

9. Dulu kumpul duit, rasa tak cukup, tapi bila kumpul emas, rasa ada je duit,

10. Servis terbaik, sebab selalu sangat buat urusan di situ,

11. Senang jadi dealer, kumpul resit sahaja dah layak.

12. Produk termurah 1g goldbar pun boleh cagar. 

13. Boleh cagar emas satu persatu, dan tebus pun satu persatu.

Dan banyak lagi, insyaallah, saya cuba huraikan teknik arrahnu (GKAS) yang menarik. Sekian sahaja.